Jadłospis
- Główne dania - |
||
- Filet z piersi kurczaka (150g) panierowany |
20,- |
|
|
20,- |
|
|
22,- |
|
Pierogi z mięsem, ruskie, szpinakowe (6szt)Pielmieni (12szt.) |
21,-25,- |
|
Policzki wołowe (150g) |
27,- |
|
Kartacze z mięsem (1szt) |
11,- |
|
Pstrąg pieczony w ziołach (100g)Filet z dorsza (100g) |
11,-12,- |
|
|
||
Bruschetta (2szt.) |
12,- |
|
Placki ziemniaczane (3szt) ze śmietana i łososiem |
19,- |
|
|
|
|
|
|
|
- Przystawki - |
||
|
|
|
|
13,- |
|
- Sałatka z grilowanym kurczakiem (300g)
|
20,-15,- |
|
- Zupy - |
||
- Rosół z kury z makaronem |
14,- |
|
-Zupa pomidorowa |
14,- |
|
Barszczyk czerwony z uszkami (5szt)
|
18,- | |
Zupa grzybowa |
18,- |
|
Flaczki |
18,- |
|
- Desery - |
||
- Deser lodowy |
24,- |
|
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną |
14,- |
|
- Gofr (1 szt.) |
9,- |
|
- Gofr szefów kuchni (1 szt.) |
18,- |
|
- Naleśnik (1 szt.) |
7,- |
Dodatki do II dań
Ziemniaki z wody? ziemniaki po staropolsku 6,-/8,-
Frytki (150g) 9,-
Kluski śląskie (10szt) 9,-
Surówka z kapusty 6,-
Mizeria na słodko/na słono 7,-
Buraczki zasmażane 7,-
Sałatka ze świeżych warzyw 8,-
Do naleśników i gofrów polecamy następujące dodatki w cenie 1.00 pln każdy:
syrop klonowy, sosy: czekoladowy, truskawkowy, jagodowy, malinowy, ajerkoniak, toffi
oraz owoce i wyśmienitą bitą śmietanę domowej roboty w cenie 2.00 pln za porcję.